AGNUS CASTUS - dråber - 50 ml

Agnus Castus er velegnet til hopper og vallaker med hormonelle ubalancer.

Agnus castus comp. er et håndpotenseret homøopatisk lægemiddel, som indeholder aktivstoffer i stærkt fortyndet og bearbejdet form.

Virksomme stoffer i Agnus Castus Comp.:
Matricaria recutita (Chamomilla) radix D4 / Rod af Vellugtende Kamille - Melissa officinalis D4 / Citronmelisse - Vitex agnus castus D4 / Frugt fra Kyskhedstræ

Læs fortælling fra kunde nederst på siden - fortæller om udfordringer i forb. med sin hoppes brunster. 

På lager
182,00  DKK
  • Gratis fragt ved køb over 799,- til pakkeshop (max 18kg)

Dosering mennesker / voksne: 10 dråber 3 x dagligt.

Hopper / vallaker:
Stor hest (600 kg)
20-25 dråber 2 gange om dagen - helst i munden.
Små heste 10-15 dråber 2 gange om dagen - helst  i munden.

Pligttekst:
Homøopatisk lægemiddel uden godkendte terapeutiske indikationer. Konsulter en læge, hvis symptomerne ikke forsvinder ved brug af lægemidlet.

Midlet kan kombineres med almindelig kemisk medicin
Den anbefalede daglige dosis bør ikke overskrides. 
Kosttilskud bør ikke træde i stedet for varieret kost. 
Opbevares uden for børns rækkevidde.
Bør kun efter aftale med læge eller sundhedsplejerske anvendes af gravide og børn

KUNDER FORTÆLLER OM BRUGEN AF AGNUS CASTUS DRÅBER:

Jeg har længe ledt efter et tilskud til min hoppe fra 2016, som kunne give hende mere fokus, og gøre at hun var mere tilstede i ridningen, men også i den alm håndtering. Indira er fra naturen født med et varmt og vågent sind. Det virker på hende som om, at hun er bange for at gå glip af noget eller at hun altid er på vagt.

Hun har ved den mindste forandring gået fra foderet, og nogle dage har hun godt kunne håndtere at være inde alene, gå tur, være på banen. Andre dage er det gået op i den helt store vrinske konkurrence til vennerne på folden.

Indira er tjekket for mavesår med gastroskopi. Fået scannet hendes livmoder for at udelukke cyster og andet. Fået taget blodprøver. Der er intet unormalt at finde. Dyrlægen anbefaler at sætte hende i behandling for at regulere brunstadfærd, men det er en dyr affære, så jeg ønskede at finde noget som var til at betale og som også var skånsomt for hendes system.

Jeg ser tilfældigvis Kirsten kommentere i et opslag på Facebook, om mavesår. Jeg skriver til hende (da jeg på det tidspunkt mistænkte Indira have mavesår, da hun tabte sig, gik fra foderet, var sur ved berøring, stresset) Dette afkræfter dyrlægen og Kirsten fortæller mig derefter, at der ofte bliver forvekslet mellem symptomerne på mavesår og brunstforstyrrelser. Da jeg også havde noget "cool down" i tankerne valgte jeg at give det "forsøg". Jeg tænkte dog ikke at det var hendes brunster som forstyrrede hende, men derimod hendes varme temperament.

  1. 12/3-2020 Hun kom på urtefarm mare balance og agnus castus dråber Hun har fået det anbefalet fra Kirsten og efter 7 dage kom der lidt ro på. Som dagene er gået, er Indira blevet en helt anden hest. Hun har fået en helt anden ro i øjnene og ikke mindst i kroppen. Begyndt at tage på, og ikke 1 gang på de mdr hun har været på produkterne gået fra foderet. Hun kan håndtere at der kommer heste ind og ud af stalden, uden at ville med og kalde efter dem. Hun kan vrinske, men ikke mere end andre heste også gør. Hun er stadig glad og fuld af liv, men med meget mere fokus på mig.

Jeg kan slet ikke beskrive, hvor glad jeg er for urterne og dråberne. Og så er det til at betale

Indira får urterne med lidt lucerne og müsli i en anden krybbe i boksen, end det andet foder hun ellers får. Så kan hun spise det når hun får lyst. Hun er så glad for det nu, at hun spiser det før alt andet nu. Dråberne får hun i en 1 ml engangssprøjte morgen og aften. Hun får 10 dråber x 2 (svarende til 0.4 ml x 2)

En kæmpe anbefaling herfra.

Følg gerne med i Indiras liv og udvikling på Kirk_Eventing Facebook og Instagram

Birgitte

 

Mail fra en tilfreds kunde

Kære Kirsten – og Line

Jeg har lidt solstråler at dele ud af og vil gerne takke jer for tålmodighed og god rådgivning.

En særlig tak til Kirsten for at hjælpe med at finde løsninger til 2 heste. Jeg vil gerne dele min erfaring med andre hesteejere, der af og til løber panden mod muren i forsøg på at finde ud af, hvad deres hest måske kunne fejle.

Pinto hoppe på 8 år, hyggehest.

Hun har lidt af hoste gennem næsten 1 år. Meget on/off.

Først skiftede vi bunden ud fra pilestrø til træpiller. Derefter fra træpiller til halm, og igen fra halm tilbage på træpiller.

Eftersom hun havde udfordringer med luften og blev ved, blev hun selvsagt ikke redet, med deraf tiltagende vægtforøgelse. Må siges at være ”nem at fodre”.

Dyrlæge var inde over ad flere omgange, og i sommeren 2018 blev der foretaget en kikkertundersøgelse. Her blev det konstateret, at der var noget irritation i de øvre luftveje, og medicinsk behandling blev iværksat.

Beskeden var, at det formentlig ville være kronisk! ØV

Det fortsatte on/off resten af 2018 og ind over årsskiftet.

Så kontaktede jeg Kirsten for at få råd om kosttilskud . Det skal siges, at vi havde afprøvet flere forskellige slags, men endte hele tiden tilbage til udgangspunktet !

Kirsten trak på sin brede og mangeårige erfaring. Vi skulle have fat i noget helt andet!!! Hestens immunforsvar skulle styrkes, og Kirsten foreslog, at vi lagde ud med at give hesten en kur for mave/tarmsystemet, da årsagen til dårligt immunforsvar ofte skal findes her. Hesten blev sat på en kur med Pro Equo sammen med Gastro 112 PUR.

Gæt selv, hvad resultatet blev Jeps – hestens udfordringer i luftvejene var væk!

Hesten er nu solgt til Norge, gik gennem dyrlægetjek uden problemer, og er nu en værdsat ridehest for en norsk pige og hendes mor.

DV hoppe på 9 år, konkurrencehest.

Denne hoppe blev købt for små 2 år side. Det er en meget følsom hoppe med stor H. Men det er jo der, man får det ekstra, der skal til på konkurrencebanerne.

Vi er dog kommet på en kæmpe opgave med at få hesten til at fungere og være stabil.

Hoppen er caslick syet, grunden hertil var ifølge sælger, at hun ”sugede luft ind”. Det lød jo meget plausibelt, og hun fungerede godt under prøveridning, og bragte det helt store smil frem på rytteren.

I foråret 2018 – da brunsttiden meldte sig, blev hun imidlertid mere og mere umedgørlig, og på et tidspunkt var hun faktisk fuldstændig uridelig. Afsted til hestehospital for at få scannet underlivet og den helt store undersøgelser. Blodprøverne viste, at der ikke var noget galt med hormonspejlet, så årsagen til hysteriet skulle altså ikke findes her. Hun blev sat i regumate equine behandling. En dyr hormonbehandling, og så ”giftig” at al håndtering af medicinen var med handsker på. Det var kun mig, der gav medicinen, så var der kun risiko for en af os, hvis uheldet skulle være ude. Den medicinske behandling fungerede OK, men det var uholdbart, eftersom produktet er på dopinglisten.

Da den medicinske behandling var ovre, kontaktede jeg Kirsten for at få gode råd. Vi kom frem til at prøve med Urtefarms Mare Balace. Det fungerede fint. Meningen er sådan set, at det blot skal gives efter behov, men for vores vedkommende, er det blevet en fast ingrediens i foderplanen.

Henover efteråret og vinter 2018/19 begyndte hesten at sparke ud, når den sprang. Nogle gange få gange i løbet af en bane, men ofte blev det til over eller efter hvert eneste spring. Hvad gør man så ?

Kæmper videre for at finde en årsag. Dette symptom svækkedes lidt hen i foråret 2019.

I maj 2019 flyttede hest og rytter så hjemmefra. Miljøskiftet fungerede fint de første par uger, men efterhånden blev hesten mere og mere ”skør”. Fik separationsangst når foldmakker gik, eller hun selv blev fjernet. Nægtede at gå i trailer, selvom hun ellers har været en engel hertil. Hun blev mere og mere trist at se på, og efterhånden virkede hun fuldstændig slukket, og hende rideglæde var totalt væk.

Endnu engang fat i telefonen for nu skulle der altså findes på en løsning.

Kirsten – tak endnu engang. Vi diskuterede hestens forløb og din snarrådighed og vidensbank. Konkluderede, at hesten må gå rundt med udfordringer i maven i større eller mindre grad. Vi tjekkede de 5 punkter, og der var udslag på 3.

Hesten er nu på kur med Egusin (Hesterep 1) for stressmave og Angus Castus. Og jeg vil bare lige sige til jer – DET VIRKER. Efter 8 dages behandling er den skønne hest tilbage med sig ”gamle jeg”. Der er glød i øjnene igen, hun vil gerne rides og har givet nogle gode ture.

Det skal tilføjes, at hun i 3-4 uger ikke har været rentgående. Dyrlægen har ikke kunnet lokalisere årsag hertil. Men nu er hun også rentgående – jeg tænker at smerter og spændinger fra maveregionen har været årsag til, at hun bare ikke har kunnet bruge sig ordentligt, fordi det simpelthen har gjort for ondt.

Kære læser

Lyt til din hest. Kæmp for at forstå signalerne.
Tag ikke et nej for et nej. Opgiv ikke din hest.
Vær ikke tilbageholdende overfor den naturlige (alternative) medicin.
Spørg Kirsten – hun har en viden, som er uvurderlig. Også selvom det kan virke skørt at behandle for noget andet, end det vi tror, der er galt 

Mange taknemmelige hilsner
Rie Ovedahl