Korrekt fodring af din hest - Læs den spændende artikel her!

KILDE: Magasinet Hest/Christine Brøkner.  
Christine Brøkner har som den første i Danmark skrevet en PhD der omhandler fodring af heste.

Her fra er uddraget 10 væsentlig punkter, som almindelige hesteejere (og deres heste) kan have fornøjelse af at vide/følge.

Sammendrag: Grovfoder (hø) er ikke tilstrækkeligt, hvis hesten har middel eller hårdt arbejde. Glykogendepoterne bliver ikke helt fyldt op, så derfor løber hestene tør for energi.

Roefibre er et godt supplement, idet de medvirker til en sundere fordøjelse, desuden er det i udpræget grad med til at holde blodsukkeret stabilt. Hestene bevarer også en bedre fornemmelse af mæthed, hvilket er en stor fordel også for heste, der skal slankes. Effekten opnås ved at give 100-200 g om dagen. Roepiller kan ikke gives uhæmmet til heste, der har tendens til at blive for tykke, her skal man finde en balance. 

Hvad er forskellen på, om fordøjelsen sker i begyndelsen af tar

Læs mere

Mavesår med Dyrlæge Nanna Luthersson

Der er sikkert nogle af jer der har hørt om Nanna Luthersson - Nanna L. er efter vores og mange andres, en guru når det gælder heste og mavesår


Klik her og lyt med når Sarah taler med dyrlæge Nanna Luthersson

Fermentering er ikke kun til mennesker, men også til heste

Fermentering er ikke kun til mennesker, men også til heste.
Hvordan kan man hjælpe "risiko-hestene"
Indgræsning kan være farlig.

 

Fermentering har været brugt i mange, mange år, fordi det var en metode, der gjorde at frugt og grønt kunne holde sig i længere tid.
De seneste år har man fundet ud af, at fermentering også har en meget positiv virkning på optageligheden, fermeteringen er med til at fjerne giftstoffer, samtidig med at der tilføjes en mængde naturlige mælkesyrebakterier til tarmen. Det er de gode bakterier der er med til at fermenteringen lykkes.
Vi bruger allerede fermentering til hestene når der laves wrap.
Mælksyrebakterierne hjælper på optagelsen af foder.
De bakterier der findes i hestens stortarm er sammenlignelige med mange af de mælkesyrebakterier der er på græs osv. Bakterierne er med til at nedbryde cellevæggene i planterne så næringsstofferne, vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer kan optages af hesten. Det er vigtigt at cellevæggene er forsøjelige, at hø wrap ikke er høstet alt for sent, så det minder om halm, ligesom en wrap der er for våd/sur vil få mikroorganismerne i stortarmen til at falde.
Hvis det sker udnytter hesten ikke sit grovfoder ret godt og bliver sårbar overfor de bakterier der er i muggent wrap/hø, skadelige bakterier der er i jorden osv.

Læs mere