Hestens parasitter

Indvoldsparasitter eller orm er noget alle hesteejere skal forholde sig til. Alle heste har parasitter, i større eller mindre grad. I denne artikel vil vi forklare hvilke typer parasitter, der er mest almindelige hos de danske heste, hvilke sygdomme der kan opstå som følge af disse parasitter, samt hvad du selv kan gøre for at nedbringe smitten i din besætning. 

Læs eller lyt hele den spændende artikel om orm hos heste - KLIK HER

Ps
på siden er der mange andre spændende podcasts du kan lytte til.

Bihulebetændelse eller bare en ormekur ??

Bihulebetændelse eller bare en ormekur ??

En viden, der er gået tabt i maskiner, instrumenter og honorarer? En hesteven har skrevet følgende den 5. december 2012: Min hoppe stod med snot ud af ét næsebor. Ikke voldsomt, men rides kunne hun ikke, måske især fordi ingen vidste, hvad grunden var. Dyrlægen foreslog, at hun blev kørt på kliniken, endoscoperet og - hvis man ikke fandt noget – lagt i nakose, så man rigtig kunne undersøge hende. - Jeg så mine penge få 'vinger'......
Vores dygtige, gamle, erfarne dyrlæge, Jens Klausen, i Spanien blev spurgt til råds. Han er dansker fra Jylland, ganske kendt var han i området. Han har nu hestepraktiseret i Spanien i 22 år. Han er lige blevet 76, og er særdeles anerkendt og eftertragtet. Han sagde: måske kan det klares med en ormekur.

Læs mere

BLODORM er hestens farligste parasit

BLODORM er hestens farligste parasit.

Hesten smittes, som ved andre parasitter på marken, primært.
Ormene vandrer, i de 6 måneder det tager inden de er kønsmodne, i hestens blodbaner. Her kan de gøre stor skade, give betændelse og danne blodpropper i krøspulsåren. Det kan igen betyde, at der bliver en dårlig blodforsyning til tarmkanalen, så vævet ligefrem kan dø.

Der findes blodorm i ca. halvdelen af alle besætninger.

Blodormen kan påvises ved larvedyrkning, men der arbejdes på at udvikle en blodtest.

Læs mere