Egusin SLH eller Gastric365 til heste (også føl) med ubalance i mavesækkens slimhinde

Egusin (også kendt som HesteRep) til alle heste - konkurrenceheste, heste i træning føl ved fravænning mv. 

Egusin, en særdeles effektiv produktserie til heste, der har brug for støtte til mave/fordøjelsessystemet. Feks. kan heste, der er udsat for stress i form af stævner, træning, transport, flytning, boksro, fravænning af føl mv. kan have stor gavn af Egusin.

LÆS MERE om Egusin - se brugerudtalelser længere nede på siden. 

På lager
Fra 420,00  DKK
  • Gratis fragt ved køb over 799,- til pakkeshop (max 18kg)

EGUSIN SLH:
Bruges, når hesten har et øjeblikkeligt behov for støtte til mave/fordøjelsessystemet.
Beskytter mavesækkens slimhinder
Neutraliserer mavesyre og optimerer PH
Understøtter en god mave- og tarm funktion

VI ANBEFALER 7 KG (2 x 3,5 kg) VED OPSTART AF Egusin SLH

Dosering pr. dag fordelt morgen og aften:
Tildeles 50 gram pr. 100 kg legemsvægt (maks. 250 g) i en periode på minimum 3-6 uger.
Føl og plage op til 15 mdr.: Tildeles 125 -150 g  pr. dag fordelt på morgen og aften.
OBS! Man kan evt. blande Hesterep op i vand og sprøjte det i munden 2-3 gange om dagen, når det handler om et føl.


EGUSIN GASTRIC 365
- Kan med stor fordel gives efter Egusin SLH:

Kan bruges hele året til at vedligeholde et sundt syreniveau i maven – efter feks. endt kur af Egusin SLH. Dosering pr. dag, fordelt morgen og aften:

Tildeles 50 - 100 g pr. dag.

Plage og ponyer: 25 - 50 g pr. dag.

Hvad kan Egusin gøre for hesten, der mistrives? 
Forbedre overskud til at præstere og velbefindende.
Fosforlipider beskytter mavesækkens slimhinder mod ætsende mavesyre.
Balancerer overskydende mavesyre.
Kostfibre understøtter mavesækken- og tyktarmsfunktionen.
Pektin beskytter mod mavesyre og bidrager til at hæve PH-værdien.
Alkalisk buffer neutraliserer overskydende mavesyre så ætsning af slimhinden minimeres. 
Lecitin støtter op om kroppens funktioner.

Hvordan giver jeg Egusin?
Giv de små piller direkte i foderet. Hvis hesten har mistet lysten til mad, kan det evt. hjælpe at give det i mash eller i opblødte roepiller. OBS! Lav mashen eller roepillerne og tilføj HesteRep lige inden hesten fodres, da det ikke er optimalt at lade det stå længere tid (kan gå ud over virkningen). 
Vær samtidig opmærksom på fodringen. Vigtigst er hø fordelt over hele døgnet (minimum 1,5 kg - helst 2 kg pr. 100 kg hest).

OBS! Hvad kan man som hesteejer gøre?
Undgå længere perioder uden foder (4 timer som det længste).Tilbyd hesten foder og vand med rimelige intervaller ved transport, til stævner, fodring før ridning osv. Hav øje for stresspåvirkninger i hestens omgivelser, i stalden, på folden osv. Intenst arbejde og stævnedeltagelse kan i perioder påvirke negativt. Vælg foder med lang tyggetid. Giv flere måltider, hvis hesten fodres med store mængder stivelse (maksimalt 1 g stivelse pr. kilo hest pr. måltid). Sørg altid for fri adgang til frisk drikkevand. Giv altid grovfoder af god kvalitet. Halm og frøgræs kan ikke erstatte hø eller wrap. Giv meget gerne din hest en smule stråfoder inden du rider ud.

Indhold EGUSIN SLH:
Fuldkornshavremel. Er med til at sikre en normal (langsommere) afgang til tarmen (ca. 15 g g stivelse i en fodring på 200 g). Fuldkornshavremel har et højt indhold af Beta-Glucan, der støtter op om immunforsvar og er med til at sikre et stabilt blodsukker.

Lucernegrønmel.
Dextrose.
Produkter og biprodukter fra forarbejdning af frugt (PEKTIN).
Natriumbikarbonat.
Calciumkarbonat.
Magnesiumoxid.
Gær Saccharomyce.
Koralalgekalk (modvirker overskydende mavesyre).
Bukkehornsfrø formalet.
Magnesiumoxid.

Tilsætningsstoffer: Teknologiske:
1, E 322 Lecithin 100,000 mg/kg
1a, E 282Calciumpropionat

Indhold EGUSIN GASTRIC 365:
Sammensætning:
Koralskorpealger - indeholder et bredt udvalgt af mineraler.
Hydrolyseret Saccharmomyce  cervisiae (gær).
Frugt pulp fra vin (naturlig antioxidant).
Bukkehornsfrø formalet.
Mynte formalet.

Tilsætningsstoffer:
Calcium propionat.
Naturlig aroma.

Analytiske bestanddele:
Calcium: 19%
Fosfor: 0,2%
Natrium: 0,3 %
Magnesium: 1,8%

Opbevaring: Tørt og køligt. 

Mail fra en tilfreds kunde ang. (Heste Rep) Egusin:

Kære Kirsten og Line.

Jeg har lidt solstråler at dele ud af, og vil gerne takke jer for tålmodighed og god rådgivning.

En særlig tak til Kirsten for at hjælpe med at finde løsninger til 2 heste. Jeg vil gerne dele min erfaring med andre hesteejere, der af og til løber panden mod muren i forsøg på at finde ud af, hvad deres hest måske kunne fejle.

Pinto hoppe på 8 år, hyggehest.

Hun har lidt af udfordrede luftveje gennem næsten 1 år. Meget on/off.

Først skiftede vi bunden ud fra pilestrø til træpiller. Derefter fra træpiller til halm, og igen fra halm tilbage på træpiller.

Eftersom det blev ved og ved, blev hun selvsagt ikke redet, med deraf tiltagende vægtforøgelse. Må siges at være ”nem at fodre”.

Dyrlæge var inde over ad flere omgange, og i sommeren 2018 blev der foretaget en kikkertundersøgelse. Her blev det konstateret, at der var noget irritation i de øvre luftveje, og medicinsk behandling blev iværksat.

Det fortsatte on/off resten af 2018 og ind over årsskiftet.

Så kontaktede jeg Kirsten for at få råd om kosttilskud der kunne afhjælpe . Det skal siges, at vi havde afprøvet flere forskellige slags, men endte hele tiden tilbage til udgangspunktet!

Kirsten trak på sin brede og mangeårige erfaring. Vi skulle have fat i noget helt andet!!! Hestens immunforsvar skulle styrkes, og Kirsten foreslog, at vi lagde ud med at give hesten en kur for mave/tarmsystemet, da årsagen til dårligt immunforsvar ofte skal findes her. Hesten blev sat på en kur med Hesterep, Probiotik sammen med Gastro 112.

Gæt selv, hvad resultatet blev Jeps – det virkede!

Hesten er nu solgt til Norge, gik gennem dyrlægetjek uden problemer, og er nu en værdsat ridehest for en norsk pige og hendes mor.

DV hoppe på 9 år, konkurrencehest.

Denne hoppe blev købt for små 2 år side. Det er en meget følsom hoppe med stor H. Men det er jo der, man får det ekstra, der skal til på konkurrencebanerne.

Vi er dog kommet på en kæmpe opgave med at få hesten til at fungere og være stabil.

Hoppen er caslick syet, grunden hertil var ifølge sælger, at hun ”sugede luft ind”. Det lød jo meget plausibelt, og hun fungerede godt under prøveridning, og bragte det helt store smil frem på rytteren.

I foråret 2018 – da brunsttiden meldte sig, blev hun imidlertid mere og mere umedgørlig, og på et tidspunkt var hun faktisk fuldstændig uridelig. Afsted til hestehospital for at få scannet underlivet og den helt store undersøgelse. Blodprøverne viste, at der ikke var noget galt med hormonspejlet, så årsagen til hysteriet skulle altså ikke findes her. Hun blev sat i behandling. En dyr hormonbehandling, og så ”giftig” at al håndtering af medicinen var med handsker på. Det var kun mig, der gav medicinen, så var der kun risiko for en af os, hvis uheldet skulle være ude. Den medicinske behandling fungerede OK, men det var uholdbart, eftersom produktet er på dopinglisten.

Da den medicinske behandling var ovre, kontaktede jeg Kirsten for at få gode råd. Vi kom frem til at prøve med Urtefarms Mare Balace. Det fungerede fint. Meningen er sådan set, at det blot skal gives efter behov, men for vores vedkommende, er det blevet en fast ingrediens i foderplanen.

Henover efteråret og vinter 2018/19 begyndte hesten at sparke ud, når den sprang. Nogle gange få gange i løbet af en bane, men ofte blev det til over eller efter hvert eneste spring. Hvad gør man så ?

Kæmper videre for at finde en årsag. Dette symptom svækkedes lidt hen i foråret 2019.

I maj 2019 flyttede hest og rytter så hjemmefra. Miljøskiftet fungerede fint de første par uger, men efterhånden blev hesten mere og mere ”skør”. Fik separationsangst når foldmakker gik, eller hun selv blev fjernet. Nægtede at gå i trailer, selvom hun ellers har været en engel hertil. Hun blev mere og mere trist at se på, og efterhånden virkede hun fuldstændig slukket, og hende rideglæde var totalt væk.

Endnu engang fat i telefonen for nu skulle der altså findes en løsning.

Kirsten – tak endnu engang. Vi diskuterede hestens forløb og din snarrådighed og vidensbank konkluderede, at hesten "stresset"  i større eller mindre grad. Vi tjekkede de 5 punkter, og der var udslag på 3.

Hesten er nu på kur . Og jeg vil bare lige sige til jer – DET VIRKER. Efter 8 dage er den skønne hest tilbage med sit ”gamle jeg”. Der er glød i øjnene igen, hun vil gerne rides og har givet nogle gode ture.

Det skal tilføjes, at hun i 3-4 uger ikke har været rentgående. Dyrlægen har ikke kunnet lokalisere årsag hertil. Men nu er hun også rentgående – jeg tænker at smerter og spændinger fra maveregionen har været årsag til, at hun bare ikke har kunnet bruge sig ordentligt, fordi det simpelthen har gjort for ondt.

Kære læser

Lyt til din hest. Kæmp for at forstå signalerne.
Tag ikke et nej for et nej. Opgiv ikke din hest.
Vær ikke tilbageholdende overfor den naturlige (alternative) medicin.
Spørg Kirsten – hun har en viden, som er uvurderlig. Også selvom det kan virke skørt at behandle for noget andet, end det vi tror, der er galt.

Mange taknemmelige hilsner
Rie Ovedahl

Brugerudtalelser:
Jeg er jer evig taknemmelig
. Jeg har i samarbejde med Kirsten givet min hest både en detox og nu hesterep 1. Jeg har fået min bedste ven tilbage. Han elsker at gå til ridning igen og er ikke ked af det mere.
Uden jer var dette mirakel ikke sket. Jeg er så glad for den hjælp og vejledning jeg har fået.
Rigtig god jul (2017)
Mange hilsner fra Maria og Outlaw.

Vi har i de sidste 7 år brugt HesteRep 2 forebyggende (i en mindre dosis) til en vædeløbshest (travhest). Denne type hest er udsat for megen transport, stress i forbindelse med løb og hård træning. Vi har jo prøvet et par gange at tage det fra ham, og det har hver gang resulteret i ekstrem dårlig mave og meget dårlig lugt. Lige så snart han er kommet tilbage på det igen, er hans mave blevet god igen. Vi er overbevist om, at HesteReppen er årsagen til, at vi har kunnet holde hans mave i orden, hvilket er nødvendigt for at præstere og vinde løb. Vi kan stå inde for virkningen på Obelix.
Tommy & Bettinna

Vi prøvede alt, hvad dyrlægen anbefalede: Mælkesyrekultur, gærceller plus diverse andre produkter, der findes på markedet, men intet hjalp vores stakkels pony. Han stod bare der med en mave der løb og det var noget værre svineri, samt at han på længere sigt nok ikke optog de nødvendige vitaminer og mineraler, når maven konstant var sådan.

Vi tog kontakt til Hestens Helse, hvor jeg fik en lang snak med Kirsten Mathiesen og blev mere og mere overbevist om, at vores lille pony havde en alvorlig ubalance i maven ud fra de symptomer, jeg beskrev for hende, som var: Konstant uro med maven, utrolig selektiv mht. hans foder, han spiste langsomt, og han spiste aldrig op og foruden det, havde han svært ved at tage på. Så efterhånden kunne man også se på hans figur, at han begyndte at mangle noget.

Jeg begyndte, efter anvisning fra Hestens Helse, at bruge Heste Rep 1 til at starte med, men det ville han heller ikke æde. Efter nogen tid fandt jeg frem til en løsning, hvor jeg kunne liste noget i ham med melasse og efter knap 14 dage, kunne jeg mærke en forskel; maven begyndte at fungere igen og gødningen blev meget fastere.

Jeg fortsatte godt en måneds tid med Heste Rep 1 og derefter gik jeg over på Heste Rep II, som var i pilleform. Det åd han med velbehag og han begyndte at spise mere og han spiste også op af det andet foder han fik, det var jo noget helt nyt…. det var jo næsten over et år siden, han havde haft tom krybbe.

Efter ca. 3 måneder begyndte kroppen også at se anderledes ud og det går super godt nu. Jeg bruger stadig Heste Rep II den dag i dag og vil sandsynligvis nok blive ved og med rigtig god samvittighed. Hesten har det rigtig godt og trives og så spiser han godt.

Jeg kan varmt anbefale produktet til alle med maveproblemer - jeg tror at den slags ubalancer er meget mere udbredt end vi går og tror… især de heste vi har i konkurrence på forskellig måde.

Heste Rep er i hvert fald et forsøg værd!
Pia Tromholt

Kære Kirsten
For tre uger siden var jeg inde og købe Heste Rep 1 til min islænder vallak, som mistrivedes. Jeg lovede at vende tilbage med nyt om hvordan det gik. 

Jeg var bekymret for om min vallak overhovedet ville spise Heste Rep 1, men som du sagde, var dette ikke noget problem og allerede 2. dag var spanden som slikket.

Min vallak har tydeligvis fået det meget bedre, er blevet mere vågen at se på og er begyndt at tage på.

Der er ingen tvivl om, at Heste Rep virker på ham.

Hans appetit er stadig ikke den samme som hoppernes, da han godt kan gå fra høet, før det er spist op og han lider stadig under de følgesygdomme, som underernæringen (hvis man kan sige det om heste) har bragt med sig. Men nu tror jeg på, at han kan komme sig og på et tidspunkt få sat muskler.

Jeg er meget taknemmelig for din rådgivning, da jeg ikke kom videre ved dyrlægens hjælp.

Jeg kikker ind om ikke så længe efter en Heste Rep 2.

Tusind tak for hjælpen.
Mvh Iben

Kære Kirsten.

For noget tid siden talte vi sammen om min hoppe, som har været igennem en hård periode med gentagende tilfælde af mave uro. Jeg havde givet hende gærkultur og en ormekur efter dylægens anvisning, da en blodprøve var blevet analyset, som intet viste.

Så har jeg givet hende Heste Rep - Stressmave 1 kuren og skal nu så småt igang med at trappe hende ned i Heste Rep - stressmave 2, som jeg planlægger at lade hende fortsætte med i kraftigt nedsat dosis som du foreslog mig.

Jeg vil derfor blot fortælle dig, at jeg nu - med største forsigtighed, men dog med stor tro - kan sige, at jeg nu har en sund, rask og meget glad hest!

Hun spiser med stor tilfredshed sin mad og jeg kan få ca. 1½ kg. lucerne i hende dagligt! Vi er gået igang med ridningen igen og det går rigtig godt, hun er godt nok blevet lidt tyk, men det kommer jo nok af igen, når træningen bliver mere intens ;-)

Tusind tak for hjælpen.
Kærlig hilsen
Pia & Manon :-)