God service & personlig rådgivning
Vi yder prisgaranti
Ordre inden kl 14.00 sendes på dagen
Fri fragt fra kr. 999,-
Se fragt her
Kurv  

Ingen varer

DKK 0,00 Fragt
DKK 0,00 Samlet

Kurv Gå til bestilling

Kategorier
Besøg PonyShoppen
Nyhedsbrev
Kontakt os

Du kan kontakte os på:

Telefon: 86 24 23 49

kundeservice@hestenshelse.dk
Mængderabat - ProEquo - en tarm i balance - (bakterier fra sund hestetarm!) Se fuld størrelse

Mængderabat - ProEquo - en tarm i balance - (bakterier fra sund hestetarm!)

ProEquo sikrer velvære og en tarm i balance hos hesten.
Rigtig mange af de problemer en hest kan løbe ind i kan føres tilbage til en tarmflora, der er i ubalance, hvilket igen kan skyldes fordringsmæssige forhold, stress, flytning andre sygdomsmæssige udfordringer, behandling med antibiotika, hård træning mv. 

ProEquo indeholder Lactobacillus plantarum Jl:1 (DSM 11520) i et meget højt antal bakterier. Bakterien kommer oprindelig fra en sund heste tarmslimhinde, hvor den findes naturligt. Bakterien er patenteret pga. sine unike positive egenskaber. 

NB: evt. kan bakterierne kombineres med Gastro112 PUR, ring os for info. 

1 PAKKE = 15 STK PORTIONERVi anbefaler, at man giver 2 portioner en uges tid og derefter 1 om dagen de næste 14 dage, det tager tid at genoprette balancen i en mave der reagerer negativt over længere tid - dosering pony og føl læs mere nederst på siden! 

Mængderabat ved køb af 2 pakker og 4 pakker! 

Læs mere nederst på siden + dosering

Flere detaljer

DKK 298,00

Kunder, der købte denne vare, købte også:

Læs om Gastro112 PUR her

Forskning har vist, at probiotiske bakterier fra en sund tarmflora kan stimulere immunforsvaret og være med til at forhindre at sygdomsfremkaldende bakterier etableres og formerer sig.

ProEquo kan med fordel bruges hos alle heste, hvor man har en formodning om, at hesten har en dårlig balance i tarmen. Det kan være afføring der lugter dårligt eller er lind som en kokasse, eller afføring der løber ned ad benene. Det kan også være en stor fordel at give disse bakterier i forbindelse med behandling med antibiotika, udfordringer i hud og luftveje, ligesom det kan være en god ide at give føl en kur i forbindelse med fravænning.
Heste der viser tegn på irriteret gødning i forbindelse med stævnedeltagelse eller hård træning, vil også¨drage nytte af et tilskud med bakterierne.

ProEquo er udviklet af svenske forskere (ProEquo AB i Lund) og er  klinisk testet i samarbejde med Helsingborgs Regiondjursjukhus og anbefales i Sverige af mange dyrlæger.
Produktet sælges i æsker med 15 stk. portioner med ca. 80 milliarder  bakterier pr. dose.
Opbevares ved stuetemperatur.

"Bakterien er isoleret direkte fra tarmslimhinden. Vi tog små biopsier fra friske heste og isolerede et stort antal bakteriestamme fra disse prøver. Disse testedes og til sidst valgt vi ud den bakteriestamme som findes i Proequo. Dette gør man kun en gang. Derefter er det meget vigtigt at bakterien beholder de egenskaber som den havde når vi isoleret den fra hesten, og at den bibeholder dette når man dyrker den. Dette kontrolleres meget nøje efter hver produktion af bakterier. "

Hvordan gør man:
HEST: Hvis hesten viser tegn på meget irriteret afføring giver man 2 doser pr. dag den første uge. Derefter 1 dose til problemet er aftaget. Hvis det har vist sig at være et tilbagevendende problem eks. hos heste i hård træning, heste der ofte transporteres til stævner og lignende kan man give en daglig dosis.
Vi anbefaler, at man giver 2 portioner en uges tid og derefter 1 om dagen de næste 14 dage, det tager tid at genoprette balancen i en mave der reagerer negativt over længere tid.

PONY / FØL:
1-2 portioner til symptomerne er aftaget derefter 1 portion 8-10 dage for at genoprette balancen.

Brugere:
Svante Båth, travtræner og den kendte galoptræner Hans Adielsson begge ProEquo til alle deres heste. Hans Adielsson er tidligere travtræner, men er nu gået helt over til galophestene.

Mail fra en tilfreds kunde

Kære Kirsten – og Line

Jeg har lidt solstråler at dele ud af og vil gerne takke jer for tålmodighed og god rådgivning.

En særlig tak til Kirsten for at hjælpe med at finde løsninger til 2 heste. Jeg vil gerne dele min erfaring med andre hesteejere, der af og til løber panden mod muren i forsøg på at finde ud af, hvad deres hest måske kunne fejle.

Pinto hoppe på 8 år, hyggehest.

Hun har lidt af hoste gennem næsten 1 år. Meget on/off.

Først skiftede vi bunden ud fra pilestrø til træpiller. Derefter fra træpiller til halm, og igen fra halm tilbage på træpiller.

Eftersom hun hostede og blev ved, blev hun selvsagt ikke redet, med deraf tiltagende vægtforøgelse. Må siges at være ”nem at fodre”.

Dyrlæge var inde over ad flere omgange, og i sommeren 2018 blev der foretaget en kikkertundersøgelse. Her blev det konstateret, at der var noget irritation i de øvre luftveje, og medicinsk behandling blev iværksat.

Beskeden var, at det formentlig ville være kronisk! ØV

Hosten fortsatte on/off resten af 2018 og ind over årsskiftet.

Så kontaktede jeg Kirsten for at få råd om kosttilskud der kunne afhjælpe hosten. Det skal siges, at vi havde afprøvet flere forskellige slags, men endte hele tiden tilbage til udgangspunktet HOSTE!

Kirsten trak på sin brede og mangeårige erfaring. Vi skulle have fat i noget helt andet!!! Hestens immunforsvar skulle styrkes, og Kirsten foreslog, at vi lagde ud med at give hesten en kur for mave/tarmsystemet, da årsagen til dårligt immunforsvar ofte skal findes her. Hesten blev sat på en kur med Pro Equo sammen med Gastro 112 PUR.

Gæt selv, hvad resultatet blev Jeps – hesten blev hostefri!

Hesten er nu solgt til Norge, gik gennem dyrlægetjek uden problemer, og er nu en værdsat ridehest for en norsk pige og hendes mor.

DV hoppe på 9 år, konkurrencehest.

Denne hoppe blev købt for små 2 år side. Det er en meget følsom hoppe med stor H. Men det er jo der, man får det ekstra, der skal til på konkurrencebanerne.

Vi er dog kommet på en kæmpe opgave med at få hesten til at fungere og være stabil.

Hoppen er caslick syet, grunden hertil var ifølge sælger, at hun ”sugede luft ind”. Det lød jo meget plausibelt, og hun fungerede godt under prøveridning, og bragte det helt store smil frem på rytteren.

I foråret 2018 – da brunsttiden meldte sig, blev hun imidlertid mere og mere umedgørlig, og på et tidspunkt var hun faktisk fuldstændig uridelig. Afsted til hestehospital for at få scannet underlivet og den helt store undersøgelser. Blodprøverne viste, at der ikke var noget galt med hormonspejlet, så årsagen til hysteriet skulle altså ikke findes her. Hun blev sat i regumate equine behandling. En dyr hormonbehandling, og så ”giftig” at al håndtering af medicinen var med handsker på. Det var kun mig, der gav medicinen, så var der kun risiko for en af os, hvis uheldet skulle være ude. Den medicinske behandling fungerede OK, men det var uholdbart, eftersom produktet er på dopinglisten.

Da den medicinske behandling var ovre, kontaktede jeg Kirsten for at få gode råd. Vi kom frem til at prøve med Urtefarms Mare Balace. Det fungerede fint. Meningen er sådan set, at det blot skal gives efter behov, men for vores vedkommende, er det blevet en fast ingrediens i foderplanen.

Henover efteråret og vinter 2018/19 begyndte hesten at sparke ud, når den sprang. Nogle gange få gange i løbet af en bane, men ofte blev det til over eller efter hvert eneste spring. Hvad gør man så ?

Kæmper videre for at finde en årsag. Dette symptom svækkedes lidt hen i foråret 2019.

I maj 2019 flyttede hest og rytter så hjemmefra. Miljøskiftet fungerede fint de første par uger, men efterhånden blev hesten mere og mere ”skør”. Fik separationsangst når foldmakker gik, eller hun selv blev fjernet. Nægtede at gå i trailer, selvom hun ellers har været en engel hertil. Hun blev mere og mere trist at se på, og efterhånden virkede hun fuldstændig slukket, og hende rideglæde var totalt væk.

Endnu engang fat i telefonen for nu skulle der altså findes på en løsning.

Kirsten – tak endnu engang. Vi diskuterede hestens forløb og din snarrådighed og vidensbank. Konkluderede, at hesten må gå rundt med stressmave i større eller mindre grad. Vi tjekkede de 5 punkter, og der var udslag på 3.

Hesten er nu på kur med Hesterep 1 og Angus Castus. Og jeg vil bare lige sige til jer – DET VIRKER. Efter 8 dages behandling er den skønne hest tilbage med sig ”gamle jeg”. Der er glød i øjnene igen, hun vil gerne rides og har givet nogle gode ture.

Det skal tilføjes, at hun i 3-4 uger ikke har været rentgående. Dyrlægen har ikke kunnet lokalisere årsag hertil. Men nu er hun også rentgående – jeg tænker at smerter og spændinger fra maveregionen har været årsag til, at hun bare ikke har kunnet bruge sig ordentligt, fordi det simpelthen har gjort for ondt.

Kære læser

Lyt til din hest. Kæmp for at forstå signalerne.
Tag ikke et nej for et nej. Opgiv ikke din hest.
Vær ikke tilbageholdende overfor den naturlige (alternative) medicin.
Spørg Kirsten – hun har en viden, som er uvurderlig. Også selvom det kan virke skørt at behandle for noget andet, end det vi tror, der er galt 

Mange taknemmelige hilsner
Rie Ovedah