Solanum Flex HA - ledbrusk/ledvæske.

Solanum Flex HA indeholder de naturlige næringsstoffer, der indgår i ledbruskens byggesten.
Mangler ledbrusken elastisitet eller skal brusken i ledfladerne genopbygges, er der brug for næringsstoffer som GAG (glucosaminoglycan). 

På lager
Kun %1 tilbage
Fra 625,00  DKK
  • Gratis fragt ved køb over 799,- til pakkeshop (max 18kg)

Heste og hunde kan selv producere GAG ved hjælp af glucosamin og chondroitinsulfat. Chondroitinsulfat er den mest fremtrædende GAG i brusken. GAG er med til at vedligeholde og understøtte ledbrusk, og har desuden en anden meget vigtig funktion, nemlig at binde vand og sørge for, at brusken indeholder omkring 80 % vand. Vandet bevirker, at ledbrusken holdes elastisk, så brusken kan fungere som depot for ledvæsken, der presses ud imellem ledfladerne, når kroppen belastes. 

Flex HA består af Chondroitinsulfat, MSM og naturligt C-vitamin fra acerolabær. Indeholder desuden det helt unikke Kartoffelekstrakt, der fjerner affaldsstoffer og sørger for korrekt syre-baseforhold i området omkring leddene. Curcumin fra gurkemeje beskytter blandt andet bruskcellerne mod nedbrydning. Drueskindsekstrakt med et meget højt indhold af polyphenoler hjælper med at optage og udnytte alle disse stoffer optimalt. 

Desuden er der som noget nyt tilsat 100 mg hyaluronsyre pr. dagsdosis. Hyaluronsyre er den ”kunstige ledvæske”, der i mange år er blevet brugt til at sprøjte i leddene. Hyaluronsyren bevirker, at ledvæsken igen bliver smørende og støddæmpende.

Hunde/heste, der har en inflammatorisk tilstand i et led, får ofte en tynd vandig ledvæske. Dette problem ses ofte ved forvridninger. Dette bevirker, at dyret har brug for hjælp til reparation af ledvæsken. Med alderen falder niveauet af hyaluronsyren også i ledvæsken, hvorfor ældre individer også kan have gavn af et tilskud. 

  • Anbefalet daglig mængde til stor hest: 2 x 15 g. 
  • Til pony anbefales halv mængde.
  • Til hund og kat anbefales 1 g. pr. 10 kg dyr.
  • Ved forebyggelse/vedligeholdelse anbefales halv mængde.

Indhold pr. 30 gram: 
Chondroitinsulfat min. 90%: 4 gram.
MSM (Methylsulfonylmethan) 99,9%: 15 gram.
Hyaluronsyre: 100 mg.
Kartoffel-ekstrakt.
Gurkemeje-ekstrakt. 
Drueskinds-ekstrakt.
Bukkehornsfrø.
Acerola-ekstrakt (17% C-vitamin).

Doping! 48 timers karens pga. hyaluronsyre. I enkelte lande, heriblandt Norge og Sverige, er der sat en øvre grænse for MSM.

KUNDE FORTÆLLER: 
Hej Kirsten - jeg lovede at vende tilbage med mine erfaringer med at bruge Solanum Flex HA (pulver) til min gamle 1'er pony Charlie på nu 21, der døjer med slid i bagbenene. Jeg startede for omkring tre år siden med at give hybenpulver og MSM,
og det syntes jeg hjalp, men efter sidste vinter (det er altid værst om vinteren) kunne jeg se, at inden næste vinter måtte der noget "stærkere" til.

Jeg oplevede især problemer, når jeg skulle rense hans baghove. Han havde svært ved at bøje i kodeleddet og ofte sitrede han lidt i benet.
Den nemmeste måde var først at bøje hans ben fremad, bøje det i kodeleddet og derefter føre det bagud og lægge det op over mit ben. Han kunne ikke stå ret længe med benet bøjet, og det gav især problemer når hans hove skulle trimmes, da han havde brug for mange pauser.
Efter Kirstens rådgivning startede jeg så omkring 1. oktober 2019 med Solanum Flex HA. Jeg har nu brugt det i tre måneder, og har haft rigtig gode erfaringer: Jeg doserer med 1½ måleske om dagen: ½ om morgenen og 1 om aftenen.
Efter omkring en måneds behandling begyndte jeg at se en gradvis forbedring, når jeg skulle løfte hans bagben. Det var nu lettere og han sitrede næsten ikke.

Efter tre måneders behandling kan jeg nu ret nemt løfte hans bagben og rense hove.
Og han sitrer ikke mere. Under hovtrimning kan han stå meget længere med et løftet bagben, og har kun brug for ganske få pauser. Han går i løsdrift med fri adgang til fold, og han bliver kun brugt til let skovtursridning et par gange om måneden, og her
er det blevet mærkbart nemmere for ham når han skal gå opad og nedad i den kuperede skov vi rider i, og han virker i det hele taget til at gå mere ”flydende” og afslappet. Så Solanum Flex HA har helt klart hjulpet rigtig meget, og
det er SÅ dejligt at se at min hest har det bedre, så derfor vil jeg også fortsætte med det :) Mvh Bente