Tangen bliver høstet på den Irlandske kyst (Nordatlanten), hvor der findes noget af det reneste vand i verden. Tangen tørres skånsomt for at bevare alle indholdsstoffer. Det siges, at tang indeholder 10 - 20 gange så mange vitaminer som grøntsager der dyrkes på land jord.
OBS: hvis man giver vitaminer/mineraler i forvejen i fuld dosis kan man nedsætte dosis til halvdelen, undtaget er heste i hårdt arbejde. Tang er på ingen måde et fuldt dækkende vitamin/mineral produkt, men et tilskud.
Daglig dosering: 5 - 10 g gr. pr 100 kg kropsvægt.
Indhold:
Indhold Kulhydrat 56 %
Kostfi ber 51 % Protein 5 %
Fedt 5 % Sukker 1 %
Alginsyre 15-26 %
Aske 18 %
Vand 5-8 %
Vitaminer (Andele pr. mio/ppm)
Retinol (A) 22.000
Thiamin (B1) 11.500
Ribofl avin (B2) 5.000
Niacin (B3) 5.000
Pyridoxin (B6) 21.500
Cobalamin (B12) 6.000
Vitamin C 9.000
Vitamin D 82.000
Vitamin E 15.000
Vitamin K 2.790
Aminosyrer Alanin 6,0 %
Arginin 8,5 % Cystin 2,5 %
Glycin 4,4 % Prolin 7,8 %
Serin 11,7 % Taurin 1,8 %
Thiamin 5,5 % Tyrosin 3,0 %
Mineraler og øvrige bestanddele:
Calcium (Ca) 2,6 %
Fosfor (P) 0,3 %
Magnesium (Mg) 0,85 %
Nitrogen (N) 1,5 %
Kalium (K) 2,8 %
Natrium (Na) 2 %
Svovl (S) 2,2 % (Andele pr. mio/ppm)
Bor (B) 96 Krom (Cr) 0,7
Kobolt (Co) 3 Kobber (Cu) 3
Jod (I) 706
Jern (Fe) 602
Mangan (Mn) 2-10
Molybdæn (Mo) 1,8
Selen (Sn) 0,5
Zink (Zu) 12