Urtefarm Herbolyt - Elektrolytter med lidt urter

Urtefarm Herbolyt (elektrolytter) er en særdeles velsmagende blanding med urter, lidt honning samt de næringssalte og mikro mineraler, som hesten har et øget behov for, når den sveder eller arbejder hårdt. Selv heste, der er svære at få til at spise salte og elektrolytblandinger, spiser denne med fornøjelse.

Læs mere om elektrolytter HER. 

Læs mere nederst på siden + se datablad under yderligere information

På lager
Kun %1 tilbage
Fra 159,00  DKK
  • Gratis fragt ved køb over 799,- til pakkeshop (max 18kg)

Hvis man vil spare på elektrolytterne, kan man give en spsk salt de dage, hvor hesten har fri eller arbejder meget let.

Kunde fortæller:

"Herbolyt er super lækker. Min hest, der ikke rører sit foder, hvis der er salt eller elektrolytter i, spiser med største velbehag. Så helt sikkert et produkt, der fortsat kommer til at stå i foderrummet." Jette

Lidt om elektrolytter: 

Heste taber elektrolytter hver dag uanset, om det er varmt eller koldt, uanset om de træner eller ej, men særligt, hvis hesten arbejder, og det er varmt, er det helt nødvendigt at tilføre elektrolytter. Er hesten først kommet i mangel, kan det tage lang tid at fylde depoterne op. Det er vigtigt, at give konkurrencehesten elektrolytter hver dag. Almindeligt fuldfoder, hø og en sliksten er som regel nok til heste, der ikke arbejder.

Så mange elektrolytter mister din hest, når den arbejder.

Elektrolytter mister hesten via urin, hestepærer, udånding og ikke mindst sved. Jo hårdere den arbejder og jo varmere den bliver, jo mere elektrolytter mister den. En liter heste sved indeholder 3,5 g natrium, 6 gr. klorid, 1,2 g kalium og 0,1 g calcium.

En hårdt arbejdende hest kan tabe 10 helt op mod 20L sved i timen hvilket vil resultere i tab af mange g elektrolytter. Derfor vil det tage helt op mod en måned at erstatte de elektrolytter, en hest taber på et udholdenhedsridt eller under en military konkurrence. Så store tab er selvfølgelig ekstremt, men selv en hest til et almindeligt stævne på en varm sommerdag, vil nemt kunne svede 15­-20 L, hvilket givet et tab af elktrolytter på 150­-200 g. Man kan imidlertid ikke erstatte alt det tabte på én gang, da så store mængder vil kunne give heste løs afføring og bare blive skyllet ud med urinen.