God service & personlig rådgivning
Vi yder prisgaranti
Ordre inden kl 14.00 sendes på dagen
Fri fragt fra kr. 999,-
Se fragt her
Kurv  

Ingen varer

DKK 0,00 Fragt
DKK 0,00 Samlet

Kurv Gå til bestilling

Kategorier
Besøg PonyShoppen
Nyhedsbrev
Kontakt os

Du kan kontakte os på:

Telefon: 86 24 23 49

kundeservice@hestenshelse.dk
Urtefarm Herbolyt - urte/elektrolytter 3 kg Se fuld størrelse

Urtefarm Herbolyt - urte/elektrolytter 3 kg

Urtefarm Herbolyt (elektrolytter) er en særdeles velsmagende blanding med urter, lidt honning samt de næringssalte og mikro mineraler, som hesten har et øget behov for, når den sveder eller arbejder hårdt. Selv heste, der er svære at få til at spise salte og elektrolytblandinger, spiser denne med fornøjelse.

Læs mere om elektrolytter HER. 

Læs mere nederst på siden + se datablad

Flere detaljer

DKK 99,00

Ved at købe denne vare kan du samle op til 3 loyalitetspoint. (Dine point træder i kraft ved næste køb) Din indkøbskurv total 3 point som kan konverteres til en rabatkupon lydende på DKK 15,00.


Kunder, der købte denne vare, købte også:

  • Dosering: 20-35 gram pr. 100 kg hest. Dette foder må kun anvendes med indtil 225 gram af den daglige foderration incl. grovfoder. Udrørt i vand, mash eller gives tørt i krybben efter hårdt arbejde. Kan også gives før transport, hvis man ved, at dette udløser kraftig sved.
  • Kan gives i halv dosering, hvis man vælger at give det hver dag
  • Hvis man vil spare på elektrolytterne, kan man give en spsk salt de dage, hvor hesten har fri eller arbejder meget let.


Kunde fortæller:

"Herbolyt er super lækker. Min hest, der ikke rører sit foder, hvis der er salt eller elektrolytter i, spiser med største velbehag. Så helt sikkert et produkt, der fortsat kommer til at stå i foderrummet." Jette

Lidt om elektrolytter: 

Heste taber elektrolytter hver dag uanset, om det er varmt eller koldt, uanset om de træner eller ej, men særligt, hvis hesten arbejder, og det er varmt, er det helt nødvendigt at tilføre elektrolytter. Er hesten først kommet i mangel, kan det tage lang tid at fylde depoterne op. Det er vigtigt, at give konkurrencehesten elektrolytter hver dag. Almindeligt fuldfoder, hø og en sliksten er som regel nok til heste, der ikke arbejder.

Så mange elektrolytter mister din hest, når den arbejder.

Hesten mister elektrolytter via urin, hestepærer, udånding og ikke mindst sved. Jo hårdere den arbejder og jo varmere den bliver, jo mere elektrolytter mister den. En liter heste sved indeholder 3,5 g natrium, 6 gr. klorid, 1,2 g kalium og 0,1 g calcium.

En hårdt arbejdende hest kan tabe 10 helt op mod 20L sved i timen hvilket vil resultere i tab af mange g elektrolytter. Derfor vil det tage helt op mod en måned at erstatte de elektrolytter, en hest taber på et udholdenhedsridt eller under en military konkurrence. Så store tab er selvfølgelig ekstremt, men selv en hest til et almindeligt stævne på en varm sommerdag, vil nemt kunne svede 15­-20 L, hvilket givet et tab af elktrolytter på 150­-200 g. Man kan imidlertid ikke erstatte alt det tabte på én gang, da så store mængder vil kunne give heste løs afføring og bare blive skyllet ud med urinen.