Elektrolytter / Salt

Elektrolytter til heste er nødvendigt for at opretholde en normal funktion af hestens nerver og muskler - det altid en god ide at give hesten elektrolytter, særlig efter arbejde.

Hestens sved består af flere mineraler end kun Natrium og klorid, som findes i salt - derfor er det vigtigt at bruge elektrolytter, hvor mineralsammensætningen svare til balancen fra hestens sved.

Jeg har ved selvsyn konstateret, at en vædeløbshest kan tabe op mod  30 kg ved 45 min. hårdt arbejde, og en almindelig ridehest kan en sommerdag eks. til et stævne miste 10-20L. Så stort et tab af væske giver også et stort tab af elektrolytter, der ikke kan erstattes på een gang, hvorfor det er vigtigt løbende at give elektrolytter, da manglerne ellers bliver større og større.

En hest, der er dehydreret præsterer ikke så godt, som tommelfingerregel siger man, at en dehydrering på 3% (det vil man ikke opdage) giver et præstationstab på 10%. 

Hvis man vil spare på elektrolytterne, kan man give salt (ca 25g til stor hest) de dage, hvor hesten ikke arbejder så hårdt og elektrolytter efter undervisning, transport og hård træning. 

Læs mere Læs mindre

8 varer

Faldende orden
pr. side