Hove

Hest med dårlige hove - Biotin, MSM m.m for stærke hove hos din hest.

Velfungerende, stærke hove hos hesten er helt nødvendigt, hvis vores heste skal være i stand til at yde deres bedste. Det kræver hove, der vokser som de skal, hove der er tilpas fugtige og fjedrende. 

Dårlige hove hos heste skal først og fremmest behandles indefra. Der er mange effektive tilskuds produkter til hestens hove, der kan gøre en forskel på eksempelvis tørre hove, hove der vokser langsomt, hove der revner osv. Ring gerne, hvis du har et problem på tlf. 86242349

Sunde hove hos din hest, hvad kan jeg gøre for at styrke hovene. 
En god fodring med tilstrækkelige mængder hø/wrap (2 kg hø pr. 100 kg hest) er det aller vigtigste. En betingelse for at diverse tilskud optages godt i tarmen, er en god balance mellem gode og dårlige bakterier. 
Hvis der er det mindste, der tyder på en tarm i ubalance, som efterløb, oppustethed mv., er det her der skal sættes ind, da balancen her har utrolig stor betydning for optagelsen af diverse tilskud og vitaminer/mineraler.
Fedtsyrer af god kvalitet er en mangel hos heste, der om vinteren stort set kun får hø, om sommeren når hestene går på græs, vil de få en vis mængde gennem græsset. Om vinteren kan man give olie i form af hørfrøolie, hørfrø eller eks. chiafrø.

Hvad kan ellers påvirke hoven? Vand giver tørre hove.
Hvis hesten står på et meget fugtigt underlag, eller et underlag med urin vil både hov og stråle tage skade.
God hygiejne og evt. brug af hovolie, både for at hindre at hoven optager for meget fugt og når det er for tørt om sommeren. I det hele taget handler det om at holde så stabilt en fugtbalance i hoven som mulig.
Meget mudder efterår/vinter kan gøre, at det er svært at holde skoene på, der brækker horn af, og gør det svært at lægge nye sko på. En våd hov svulmer op, og det er svært at sømme i den, hvis den tørrer for hurtigt ud, begynder den at flække.

Hvilket tilskud skal jeg vælge?
Du skal se efter et produkt, der ikke kun indeholder biotin, men også indeholder alle de andre vigtige næringsstoffer som zink, kobber, selen msm + aminosyrer som methionin og cystin .
Det kan betale sig at sammenligne indholdet i de forskellige tilskud, der er enorme forskelle på indholdet i de forskellige produkter, et billigt produkt kan vise sig at blive dyrt, fordi virkningen udebliver eller der skal gives større mængde hver dag.

Hvor lang tid tager det før man kan se bedring?   
Vokser hestens hove meget langsomt, er kvaliteten dårlig, revner og knækker hornet skal du regne med,at et tilskud skal gives mindst ½ år, men du skal kunne se en forbedring efter 3 måneder, hvis du ikke kan det, skal du evt. vælge et andet tilskud. 

Produkter til hestens hove feks. fra Solanum - St. Hippolyt - Urtefarm - PrimeCare m.m

Læs mere Læs mindre

20 varer

Faldende orden
pr. side