Læs om urter her på siden - OBS kan IKKE købes !!

Læs om urter her på siden - OBS kan IKKE købes, blot en info. siden :-) !! 

Vi vil gerne være med til at styrke din hests almindelige velbefindende, samt styrke kroppen i forbindelse med helbredelsen af forskellige helbredsproblemer.
Derfor har Urtefarm udviklet en række fodertilskud til heste, der består af økologiske urter, samt andre naturlige elementer.

Disse fodertilskud er sammensat på baggrund af Urtefarms viden og erfaring med den enkelte plantes egenskaber og viden om, hvordan planterne og andre elementer "støtter" hinanden.

Opbevaring af urter:
Det er vigtigt at urterne opbevares tørt men til den kølige side, urter bryder sig ikke om stuetemperatur. Det er ikke nødvendigt at lukke helt lufttæt for urterne, de har det fint med at kunne ånde smule.


Urterne vil med fordel kunne bruges dagligt, hvis det er en sammensætning der efterligner de urter hesten havde mulighed for at finde i naturen, hvor den ville spise lidt af hvert, hvor den kom frem. Når du trækker en tur med din hest, vil du opdage, at den somme tider har lyst til, for dig, overraskende ting.
Hvis du derimod giver målrettede koncentrerede urter tilråder vi pauser efter 6-8 uger, pause 2-3 uger, derefter 6-8 uger med urter igen osv.

Om urter:
Først de senere år har man isoleret og identificeret urternes aktive indholdsstoffer, hvilket har kastet lys over en virkning, som man gennem måske hundredvis af år har vidst var der.

Nu forstår man lidt bedre, hvorfor det virker, selv om man ofte vil opleve, at virkningen af dele af en urt ikke mere er til stede, når man "skiller" tingene ad og forsøger at fremstille virkestofferne syntetisk.

Men ikke desto mindre er der stadig mange dele i urterne, som er med til at give en virkning, men som man måske ikke kan udskille eller finde frem til.

Der bliver i disse år forsket og afprøvet som aldrig før, for at afdække urternes virkemåde. Ligeledes er man blevet langt dygtigere til at udvinde og bevare urterne, så forbrugeren sikres en kvalitet, der er lige høj fra gang til gang.

De aktive stoffer i urterne kan deles op i: 

Slimstoffer: kendetegnes ved at de opsuger vand, så de opnår en geleagtig konsistens, som dækker slimhinden i mave-tarmsystemet og dermed hjælper til at genoprette en sund slimhinde. 
Fenoler: er antiseptiske og virker hæmmende på inflammation. Et eksempel er salincin, der er et forstadie til acetylsalicylsyre.
Garvestoffer: næsten alle planter indeholder garvestoffer, der har en skarp smag. Garvestofferne hjælper kroppen til at øge dens modstandskraft.
Kumariner: der findes mange typer kumariner med vidt forskellig virkning. Kan f.eks. virke antikoagulerende, bakterie- og svampehæmmende.
Antrakinoner: har en irriterende virkning på tyktarmen og bruges derfor ved forstoppelse.

Flavonoider: er mange og vidt forskellige. De er betændelseshæmmende og velegnede til at holde kredsløbet sundt. Findes specielt i hvide eller gule blommer, blade Opbevaring af urter:og bær. Flavonoiderne fremmer C-vitaminets virkning og beskytter mod oxidation.

På lager
0,00  DKK
  • Gratis fragt ved køb over 799,- til pakkeshop (max 18kg)